God Body Disconnect - The Mist Between Mirrors: Hát ilyen szellemnek lenni...

Háttér

God Body Disconnect viszonylag új név Dark Ambient körökben. A New Jersey-ben élő Bruce Moallem korábban egy Dripping nevű Experimental/Slam/Brutal Death Metal bandában játszott annak két évig tartó fennállásáig. Ez a harmadik albuma, mindhárom a Cryo Chamber gondozásában jelent meg. Már az elsővel bebizonyította, hogy helye van a nagyok között, és a minőség ezúttal is ott van a szeren.

Az album

A korábbi GBD albumokat követve itt is kapunk egy rövidke bevezető szöveget (ez van, akit zavar, nem kell aggódni, csak az első szám eleje ilyen), majd indul is a fülmasszázs. Felépítését tekintve hozza a szokásos formát: nyolc szám, 5-11 percesek, mindegyik ugyanazt a hangulatot ragadja meg kicsit másképpen. Ez egy amolyan igazi "vérnyomást a Mariana árok mélyére" album: semmi izgalom, semmi pörgés. Klasszikus Dark Ambient, egyszerű, letisztult hangzással, néhol szabadban felvett hangokkal keverve. A kreatívabbak a számcímek és a szöveg alapján egész kis történetet kerekíthetnek a fejükben az album köré.

Használhatóság

Ha bánatos, gyászolós, túlvilági léten merengős jelenetet akarna írni valaki, netalántán az élet végességéről, az elkerülhetetlen halálról filozofálna a főszereplő karakter, ez a zene tökéletes választás. Nagyon szépen megbújik a háttérben, annyira, hogy észre sem veszi az ember, és már vége is a listának. Az album szerencsére kitart majdnem egy óráig. Amilyen megnyugtató, meditációhoz, alváshoz is kiválóan megfelel.

Értékelés

A korábbi GBD albumok után nem hozott túl nagy változást, nem érzem az újító szándékot olyan erővel, mint pár másik előadónál (khm Council of Nine khm), de rendes iparosmunka, teszi a dolgát. A kedvenc itt elég egyértelmű volt, a Bloodborne-féle Moonlit Melody óta igazi szerelmese vagyok a kísérteties, tiszta női hang énekelte daloknak, és az Another Lullaby from the Abyss megadta, amire vágytam. Nem ez lesz az év albuma, de mindenképpen egy jól megcsinált, erős darab, és GBD-re még érdemes lesz figyelni a jövőben.

7/10, hozza, amit kell, de semmi többet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szikra

Légmell

Jussát várja a Netflix